Nyt Hesteliv: Fra marked til marked - NH Lady Glenn´s historie

Skrevet 22.12.2015 af Nyt Hesteliv

Vi har tidligere bragt en artikel fra Nyt Hesteliv, denne gang bringer vi en lidt trist historie, som vi synes er meget relevant ovenpå alle kommentarerne vi fik på vores Facebook opslag om hesten med benprotesen. Selvom man måske godt kan redde en hests liv, bør man gøre overvejelserne om det nu også er det rigtige. Nyt Hesteliv har situationen tæt inde på livet, og de gør et godt job. Læs her deres fortælling:

Glenns historie hos nyt Hesteliv starter på Salten hestemarked i juni 2014. Her så vi hende stå bundet til en lastbil. Hun så trist ud og havde en meget forbrændt mule. Hun ville gerne snakke, men man skulle ikke røre hende på mulen. Inden vi fik spurgt mere ind til hende hos hestehandleren, var han kørt med hende.

Ca. en måned efter så vi igen Glenn på Vorbasse marked. Hun er let genkendelig med en stor hvirvel på den ene ben. Hestehandleren fortalte os, at hun var en Clydesdale, og at hun både var kørt og redet til. De skulle have 10.000 kr. for hende. Det er rigtig svært at vælge, hvilken hest man skal hjælpe, når man befinder sig på et marked, hvor stort set alle heste er nødstedte. Vi ville gerne redde dem alle. Det blev ikke til Glenn denne gang.

Nogen tid efter, i september måned, så en af vores livreddere Glenn på Hestegalleri.dk og spurte om det var hende, vi havde ønsket at købe. Vi var ikke i tvivl pga hvirvlen på bagbenet. Vi kendte dog ikke hendes navn, og på hestegalleri.dk hed hun Odessa og blev betegnet som en Shire.

Hendes daværende ejer der fortæller:

”Odessa er en hest vi faldt for ved et hestemarked (Vildsund hestemarked). Vi måtte bare have hende med hjem. Jeg har altid drømt om at have en hest af denne kaliber.
Vi ved ikke meget om hende og har selv døbt hende Odessa. Sælger brændte os af efter han havde leveret hende til os, og vi har forgæves forsøgt at komme i kontakt med ham for at få hendes hestepas. Vi ved kun, at hun ikke har haft det godt. Hun havde muk, lange hove og ville ikke røres ved flere steder. Hun har tydeligvis haft flere dårlige oplevelser, men vi arbejder stille og roligt med hende for at give hende mange gode oplevelser, og vi er allerede nået rigtig langt med hende. Jeg kan komme til at løfte hendes ben og har endda været oppe at skridte rundt på hende.

Vi er meget glade for at have købt Odessa. Hun er en dejlig hest, som tydeligvis sætter pris på endelig at være havnet hos nogle mennesker, som vil tage sig godt af hende. Vi er kun kede af ikke at vide noget om hende, men vi ser positivt på det og Odessa får en frisk start på livet”.

Desværre måtte familien sælge hende af personlige årsager. 2 af vores livreddere valgte at købe hende og overdrage hende til nyt Hesteliv, men har beholdt hende i familiepleje, hvor hun forhåbentlig skal forblive resten af hendes tid. Vores livreddere fandt ud af, at hun kom fra Holland – vi ved ikke, om hun er født der eller er importeret via Holland, da mange af de Clydesdales, vi har mødt (deriblandt NH Lady Kate) kommer fra Irland og bliver importeret via Holland.

Livredderne beretter: ”Vi har hentet vores Clydesdale Glenn (eller Odessa) hjem fra Fjerritslev i torsdags. Det var en lang tur hjem på 5 timer, men hun var så tillidsfuld overfor mig fra start og gik direkte med i traileren og stod helt stille hele vejen hjem.
Hun er ved at falde godt til og jeg kan få lov til mange ting allerede - dog ikke få lov at komme til ben/hove.  Hun går ikke særligt godt og har muligvis en bukkehov på det ene bagben også. 

Hun har nogen meget slemme hove og et skævt forben - håber ikke at vores dyrlæge og smed kommer med en for hård dom, men siger at hun kan komme sig og få et godt liv hos os. ”

Efter nogle dage kunne de fortælle videre: ”Status er i dag, at vi har haft dyrlæge og smed til hende. Hovene er blevet beskåret og konstateret at det nok er år siden de sidst har været ordnet. Men de skal nok blive fine igen, når vi nu vil få dem ordnet jævnligt frem over. 

Yderligere kunne vi konstatere at hun havde skab på benene - hvilket vi har behandlet hende for i dag (efter at have klippet alt hov-skægget af) og vil genbehandle hende igen om 10 dage.  

Dyrlægen har tjekket tænder og de er ikke helt ødelagte og skal også nok blive helt fine. 

Vi fik tjekket op på hendes chip og ganske som forventet har hun to chip i sig. En fra Holland som stemmer overens med det chip nr. der er i hendes hollandske pas - desværre det pas som hestehandleren ligger inde med, og som jeg formentligt aldrig får fra ham. 

Der er også et dansk chip nr. som den seneste ejer har fået sat i. Vi vil nu begære et nyt hestepas på hende ud fra det danske chip nr., og navnet vil blive Lady Glenn.

Desværre for Glenn viste det sig at det ikke blev et langt og godt liv. Glenns ben og hove var ødelagt pga manglende pleje. Efter at have fået 3 forskellige dyrlæger til at se på hende, havde de alle den samme mening. Lady Glenn ville aldrig blive smertefri, og efter kun 3 måned måtte plejefamilien sige farvel til Lady Glenn og sende hende til de evige græsmarker.

Læs mere om Nyt Hesteliv her

Seneste blog indlæg

Event kalender

SE KALENDER
April 2020

Ingen planlagte events i denne måned

Kender du til et event, skriv til os her.

Tak,
du er nu tilmeldt nyhedsbrevet